O Meni

Moje pravo ime?

Zdravo, ja sam Leo. Da, Leo. Nije nikakva skraćenica. Nije Leon, Leopold, Leonard, Leontije, Leonus, ništa od toga. Samo Leo, tako mi stoji u ličnoj.

Jedno od pitanja koje su mi u životu najčešće postavljali bilo je upravo to: “A koje ti je pravo ime?” Nakon tog išlo bi sledeće: “Zoveš se Leo, jel’ to zato što si lav u horoskopu?”

Rođen sam drugog oktobra, tako da sam u horoskopu vaga.

U podznaku sam strelac.

Godina beše 1989, kineska godina zmije.

Niđe lavova. A opet, nomen est omen.

Blogujem, dakle postojim

Po obrazovanju sam diplomirani psiholog i master iz oblasti marketing i PR menadžmenta. Trenutno radim kao content writer u jednoj jako gotivnoj marketing agenciji, a pored toga radim sa klijentima kao psihološki savetnik/psihoterapeut u edukaciji.

Volim oba svoja posla i svakodnevno ulažem puno truda, energije i kreativnosti kako bih za svim svojim klijentima pružio ono što im je potrebno.

U jednom trenutku mi je sinulo: Realno, gre’ota bi bila da ne spojim obe svoje ljubavi.

I tako nastade baš ovaj blog na kom ću stvarati i deliti sadržaj na teme koje me zanimaju. Što nas dovodi do…

Psiholog i Ja

Na Dan zaljubljenih, 14. 02. 2013. diplomirao sam psihologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu i tako ovenčao svoju ljubav prema ovoj nauci.

Bilo da se radi o kreiranju marketinških sadržaja ili o savetodavnom radu sa klijentima kojima je potrebno razumevanje i podrška -psihologiju intezivno koristim u svim sferama života.

Savetodavni i terapijski rad sa klijentima je i glavni razlog zbog kog sam izabrao da postanem psiholog i trenutno sam u procesu završetka edukacije za psihodinamskog psihoterapeuta. 

Psihologija je svuda oko nas i volim je zato što mi pruža okvir pomoću kog mogu da se bavim svim stvarima koje me inspirišu. A šta me to inspiriše?

One Man (Freak) Show

Bilo da sam posmatrač, učesnik ili čovek iza scene, oduvek sam gajio ljubav prema umetnosti, posebno prema plesu, muzici i pozorištu.

I sam sam se oprobao na daskama koje život znače, muzikom sam se bavio kao vokal u bendu Lost Boys, a ples je evoluirao u nastupe sa vatrom.

Kada si “cirkus na dve noge”, to ti daje mogućnost da upoznaš mnoge genijalne ljude i proživiš sjajna iskustva.

Pored scenskih umetnosti zanimaju me i dizajn, film, strip, animacija, antropologija, aktivizam, spiritualnost, lični razvoj i niz drugih stvari o kojima ću pisati ovde.

Jer, kada si psiholog, čitav svet je tvoje igralište!