Psihološko Savetovanje

Nisam doktor, ali mogu da pogledam…

Psihodinamsko psihološko savetovanje i life coaching

Psihodinamski pristup podrazumeva bavljenje nesvesnim i predsvesnim procesima, kako bismo zašli što dublje u srž nekog problema. Sve što čovek radi, koliko god funkcionalno ili disfunkcionalno bilo, radi sa nekim razlogom. Čak i najdestruktivnija ponašanja imaju svoju skrivenu funkciju. Kako bismo uspeli da neko ponašanje ili obrazac razmišljanja promenimo, moramo obelodaniti čemu oni zaista služe, a to zahteva malo dublje bavljenje sobom (i predsobljem).

Ovo ne znači da ćemo se u procesu savetovanja nužno baviti vašom majkom i traumama iz detinjstva (osim ukoliko se ne pokaže kao značajno). Sa druge strane, neću vas ni zatrpati afirmacijama i brzim i lakim tehnikama za rešavanje problema. Mantre, vibracije, zračenje i privlačenje jesu primamljive i inspirativne alatke, ali nisu i ne mogu biti celokupna baza promene, jer iskonska promena ne može biti brza i laka. Ukoliko ste jako dugo nešto radili na jedan način, ne možete nužno preko noći naučiti da to isto radite na drugi način i to je potpuno ok. Niko nije prohodao ili propričao preko noći. Rad na sebi podrazumeva razvoj, a razvoj zahteva vreme.

Svestan sam da naočare za varenje i alat ne ulivaju previše poverenja, ali uveravam vas da uživo nisam nimalo strašan. Sa druge strane, nesvakidašnji imidž ovog psihologa garantuje da ćete, sa kojim god problemom došli i kojoj god društvenoj grupi pripadali, naići na razumevanje i prihvatanje, bez trunke osude.

Tako da, ukoliko postoji bilo koji problem na kojem biste voleli da poradite ili bilo koja oblast života koju biste želeli da unapredite, ne oklevajte da mi pošaljete mail.

E-MAIL

leo@psihomehanicar.com